Invățarea pe tot parcursul vieții este noua normalitate. Iată cum beneficiați de educatie continua

iulie 25, 2022

Educatia continua

In cuvintele lui Mark Twain, „Nu lăsați niciodată educația formală să vă împiedice învățarea”. Aceasta este esența învățării pe tot parcursul vieții. Când te afli într-o lume în continuă evoluție, este nevoie să treci la urmatorul nivel sau vei lăsat în urmă. Noi oameni, avem tendința de a evolua – de a învăța noi abilități, obiceiuri sau hobby-uri. Capacitatea noastră de a învăța este înnăscută. Depinde doar de cum folosim aceste cunoștințe. Acestea fiind spuse, învățarea pe tot parcursul vieții înseamnă mai mult decât o simplă pierdere a timpului pentru a-ți menține mintea activă. Vă poate ajuta să vă îmbunătățiți dezvoltarea profesională sau personală. Să insistam putin aici.

Momentul în creștere al învățării pe tot parcursul vieții

Învățarea pe tot parcursul vieții este un concept vechi, dar a cunoscut o creștere recentă a popularității. Toate acestea se datorează apariției e-learning-ului și a deficitelor continue de competențe în industriile de vârf.

Să ne uităm la o listă de motive pentru creșterea actuală a învățării pe tot parcursul vieții:

 Rămâneți în punctul cel mai inalt al curbei

Educația pentru viitor este un mit. Singura modalitate de a vă asigura educația în viitor este prin învățarea pe tot parcursul vieții, perfecționând abilitățile și cunoștințele înainte de a apărea nevoia.

Completarea golului de competențe

Nevoia de recalificare și perfecţionare este constantă. Piața muncii acum licita pentru competențe, mai degrabă decât pentru titluri. Și, singura cale de urmat este să te înarmezi cu un flux nesfârșit de cunoștințe.

Cursanții vor să investească în ei înșiși

Cursanții văd educația ca pe un mijloc de a se asigura de viitor în cursa pentru deținerea celei mai recente abilități și cunoștințe.

Viitorul învățării este online

Și arată foarte luminos! Aproape 65% dintre respondenții la un sondaj in randul studentilor nostri susțin că interesul lor pentru a urma educația online a crescut, spre deosebire de lumea pre-pandemică. Datorită confortului și siguranței sale, e-learning este preferat de majoritatea cursanților.

Ce este învățarea pe tot parcursul vieții?

Învățarea pe tot parcursul vieții este definită în linii mari ca urmărirea continuă, voluntară și automotivată de cunoștințe, fie din motive personale, fie profesionale. Este important pentru competitivitatea și capacitatea de angajare a unui individ, dar îmbunătățește și incluziunea socială, cetățenia activă și dezvoltarea personală.”

Învățarea pe tot parcursul vieții este observată cel mai bine în unele dintre următoarele domenii:

Formare la locul de muncă

Stagii de practică și ucenicie

Învățarea unei noi limbi

Cursuri vocationale Perfecţionarea sau recalificarea Cele de mai sus nu reprezintă în niciun caz o listă exhaustivă a tuturor domeniilor învățării pe tot parcursul vieții. La sfârșitul zilei, învățarea pe tot parcursul vieții, indiferent de tipul sau motivația acesteia, se concentrează pe natura voluntară a cursantului, spre deosebire de școlarizarea formală obligatorie. Învățarea pe tot parcursul vieții este doar pentru gulerele albe? Învățarea pe tot parcursul vieții își propune să adauge cunoștințelor cuiva pentru un scop specific – personal și/sau profesional. Deci, depinde de cine îl urmărește. Este un antreprenor care învață cum să-și extindă afacerea printr-un curs de management al afacerilor? Sau este un director de servicii pentru clienți care învață limbajul semnelor pentru a comunica cu clienții? Conceptul de învățare pe tot parcursul vieții provine din nevoia de a avea competențe de lungă durată. Cu toate acestea, scopul și natura acestuia determină utilizatorul final.

Învățarea este pentru toată lumea

Cristina Prodan, care a participat anul trecut la unul din programele noastre își povestește experiența. Ea spune: „M-a motivat să găsesc o nouă carieră și să-mi deschid propria afacere.”

La celălalt capăt al spectrului, pe măsură ce speranța de viață crește, învățarea pe tot parcursul vieții atrage oameni de toate vârstele să urmeze studii superioare. Pentru vârstnici, motivația stă în a absolvi în sfârșit și a putea spune că, da, au diplomă! Întrucât, profesioniștii mai tineri caută învățarea pe tot parcursul vieții în abordarea lor profesională și de dezvoltare personală pentru a rămâne relevanți.

Învățare organizațională pe tot parcursul vieții

De cele mai multe ori, organizațiile caută o atitudine și o aptitudine de învățare pe tot parcursul vieții în cadrul angajaților lor. Acest tip de învățare se reflectă bine asupra organizației în ansamblu. În plus, oferă o multitudine de abilități angajaților. Învățarea pe tot parcursul vieții este o componentă de bază a dezvoltării angajaților. Cu toate acestea, nu toate organizațiile sprijină acest lucru cu resurse atât de mult pe cât și-ar dori. Deci, sarcina le revine angajaților de a urmări oportunitățile de învățare în timp ce sunt la locul de muncă.

Indiferent de educația finanțată de angajator sau autofinanțată, comoditatea e-learning-ului este determinată de anumiți factori:

Foarte economic

Necesită efort și timp minim

Și este convenabil!

Acestea fiind spuse, care sunt beneficiile învățării pe tot parcursul vieții?

Și de ce este important la sfârșitul zilei?

Hai să aflăm!

Beneficiile și importanța învățării pe tot parcursul vieții Impactul asupra dezvoltării personale Te învață disciplina și te motivează să-ți urmezi obiectivele de-a lungul vieții Vă ajută să construiți o rețea solidă de persoane care au aceleași idei din toate categoriile sociale Impactul asupra creșterii profesionale Îți îmbunătățește perspectivele de angajare, punându-te înaintea concurenților tăi Vă oferă încrederea necesară pentru a lua decizii îndrăznețe de carieră Obiectivul principal al învățării pe tot parcursul vieții constă în capacitatea sa de a oferi împlinire și fericire pe termen lung. Învățare pe tot parcursul vieții: piatra de temelie a misiunii noastre emerite, ne mândrim că le permitem cursanților să investească în ei înșiși.

Misiunea noastră constă în a sprijini cursanții să se transforme în cursanți pe tot parcursul vieții printr-o varietate de cursuri online competitive și de ultimă oră. În 2022, am  înregistrat o creștere cu 109% a numărului de studenți și a dublat numărul de parteneri din domeniul educației cu care colaborează.

Comments