8 moduri prin care poți trece peste o criză în carieră?

iulie 25, 2022
Category: e-Learning,Educatie

Când munca ta nu iti mai ofera  să-ți bucuria cu care ți-ai început cariera, probabil că treci printr-o criză in cariera ta. Dacă te simți blocat la locul de munca, nu e nicio rușine. Și sigur nu ești singur. Potrivit datelor recente, implicarea angajaților din Romania a scăzut cu două puncte procentuale la începutul anului 2022, la 32%. Aceasta este o scădere de 2% față de anul 2020. Se bazează pe diverși factori, cum ar fi nivelul de acord al angajaților cu privire la așteptările pe care le are, oportunitățile de avansare în carieră și modul în care simt că opiniile lor sunt apreciate la locul de muncă.

Cu toții am trecut acolo la un moment dat sau altul. Dar dacă simți că cariera ta stagnează sau nu merge nicăieri, există modalități de a te întoarce pe drumul cel bun și de a merge din nou înainte. I

ată câteva solutii despre cum să te ieși dintr-o criză în carieră:

Fa un pas inapoi

Primul pas pentru a te scoate dintr-o criză în carieră este să faci o pauză. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți sau să pleci în vacanță pentru un an întreg, dar înseamnă că ai nevoie de timp departe de muncă – timp să te gândești la ce vrei cu adevărat și unde se află punctele tale forte. A face un pas înapoi iti ofera spațiu pentru idei noi, perspective și oportunități de creștere care pot apărea în această perioadă de reflecție (sau chiar după). Poate ajuta să gasesti ce fel de muncă s-ar potrivi cel mai bine pentru tine.

De asemenea, ar putea oferi o perspectivă asupra modului în care alți oameni experimentează aceleași lucruri ca noi, ceea ce ne-ar putea conduce către oportunități pe care nu le-am luat în considerare înainte!

Faceți un bilanț al carierei tale până în prezent

Faceți un bilanț al CV-ului pentru a iesi dintr-un blocaj în carieră. Dacă vrei să schimbi cariera sau să începi ceva nou, trebuie să știi ce fel de muncă ai vrea să faci și cât de potrivită este pentru abilitățile și interesele tale.

Întrebați-vă: ce îmi place la locul meu de muncă actual? Am vreo pasiune în afara acestui job? Mai este ceva care ma intereseaza? Deși nu există reguli stricte și rapide pentru a găsi calea de carieră potrivită pentru noi înșine (și multe căi nu duc nicăieri), iată câteva întrebări care vă pot ajuta să vă ghidați gândirea:

La ce sunt bun?

Cum aș putea să mă fac mai comercial într-o industrie în care abilitățile mele se aliniază cu oportunitățile actuale?

Cum mi-aș dori să arate viața mea dacă s-ar schimba un singur lucru – de asemenea, care ar fi acea schimbare?

Gândește-te la ce vrei cu adevărat

Va trebui să faci niște compromisuri. Nu este posibil să fii totul pentru toată lumea și, dacă încerci, cariera ta va avea de suferit. Pentru a ieși dintr-o criză și pentru a intra într-un nou loc de muncă, trebuie să fii sincer cu tine însuți cu privire la tipul de muncă care te interesează cel mai mult și de câtă flexibilitate aveți nevoie în ceea ce privește orele, autonomie sau locație.

Vă va ajuta dacă sunteți sincer și cu angajatorul dvs. Să le spui că ar trebui să angajeze pe altcineva dacă rolul nu corespunde așteptărilor tale poate părea terifiant la început. Cu toate acestea, în interesul ambelor părți, trebuie să vă asigurați că relația nu se deterioseaza  și nu afectează în niciun fel moralul la locul de muncă. Relațiile de rețea completează între 70 și 85% din locuri de muncă, așa că fie că decideți să rămâneți sau să treceți mai departe, este o idee bună să aveți relații cordiale cu toți cei pe care îi întâlniți personal și profesional.

Aflați de ce abilități are nevoie industria dvs

Primul pas către o schimbare de carieră este să știi ce abilități ai nevoie pentru a avansa. Acest lucru poate fi dificil, mai ales dacă nu aveți experiență sau pregătire în domeniu. Dacă industria dvs. s-a schimbat semnificativ în ultimii câțiva ani, trebuie să cercetați tendințele și să înțelegeți  modul în care acestea vă afectează industria. Același lucru este valabil și pentru alți factori care vă pot afecta munca, cum ar fi progresele tehnologice sau evoluțiile politice. Dacă vreunul dintre aceste lucruri afectează modul în care lucrează oamenii astăzi, atunci merită să ne gândim dacă aceste schimbări ar putea afecta sau nu locul în care doriți să mergeți în carieră. Următorul pas implică aflarea în ce domenii de expertiză din acele tendințe puteți contribui și dacă acest lucru înseamnă învățarea de noi abilități sau îmbunătățirea celor pe care le aveți deja.

Luați în considerare să faceți voluntariat sau să faceți un stagiu

Voluntariatul este o modalitate excelentă de a obține experiență și de a-ți construi rețeaua. În plus, voluntariatul vă poate ajuta să vă dezvoltați abilitățile necesare pentru a reuși dacă doriți să aflați mai multe despre un anumit domeniu. De asemenea, puteți găsi stagii de practică sau oportunități de angajare prin voluntariat care duc direct la angajare cu normă întreagă în timp. Așa că mergeți mai departe și puneți-vă picioarele în industrii și roluri care vă interesează.

Învățarea pe tot parcursul vieții este noua normalitate.

Iată cum beneficiați de el. Întrebați-vă dacă sunteți dispus să vă mutați

Mutarea într-o locație nouă este o soluție potențială?

Dacă te gândești la o relocare, este important să te gândești cât de mult se va schimba din viața ta. Evaluarea costurilor de mutare și a ceea ce vor însemna acestea pentru bugetul dvs. ar fi recomandabilă. Acest lucru îi va afecta și pe cei dragi, așa că țineți cont și de asta! Odată ce ați stabilit că relocarea este potrivită pentru dvs., luați în considerare câteva lucruri înainte de a vă muta.

Acestea includ:

Va plăti compania mea pentru relocare?

Cum mă voi descurca fără ca ei să plătească pentru tot (inclusiv orice antrenament) dacă nu?

Ce fel de job pot găsi într-un alt oraș/stat/țară?

Există ceva destul de remarcabil în asta încât să mă facă să vreau să fac mișcarea?

Acceptați câteva proiecte suplimentare la locul de muncă

Asumarea unor proiecte de muncă suplimentare este esențială dacă vă aflați într-o criză de carieră. Ar putea părea contraproductiv să-ți asumi mai multe responsabilități atunci când deja te simți nefericit la locul de muncă. Dar vă va oferi mai multă experiență și expunere, permițându-vă să vă demonstrați abilitățile, să aflați mai multe despre industria dvs. și să vă construiți rețeaua. De asemenea, ajută la construirea CV-ului. Luați în considerare un proiect suplimentar într-o echipă diferită, unde puteți învăța ceva nou. Lucrul cu noi membri, ideile de brainstorming, găsirea de soluții și abilitățile de învățare te pot ajuta cu adevărat să te îndrăgostești din nou de muncă. Dacă găsești vreun rol mai interesant decât al tău și mai potrivit, ai putea solicita un transfer intern. Companiile ar prefera realocarea resurselor decât să angajeze altele noi, din cauza adaptării culturale, a termenelor lungi și a cheltuielilor în creștere.

Luați în considerare cursurile online, obținerea unei certificări sau continuarea educației

Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a reveni pe drumul cel bun, luați în considerare cursuri suplimentare. Sunt o modalitate excelentă de a învăța noi abilități. De asemenea, puteți lua în considerare un program de certificat, care este mai scurt decât un grad de asociat, dar oferă totuși oportunități valoroase de formare. Cursurile online certificate sunt o modalitate convenabilă de a vă îmbunătăți competențele din confortul casei dumneavoastră. La amc306.ro, vă oferim o varietate de cursuri online pe care să le alegeți manual și să le utilizați în avantajul dumneavoastră. Niciodată nu este prea târziu să-ți perfecționezi abilitățile și să faci pași pentru a face ceva nou cu cariera ta

Depășește teama de a încerca ceva nou, chiar dacă nu este ceea ce ai făcut înainte.

Nu vă temeți să cereți ajutor atunci când aveți nevoie, deoarece acest lucru poate face toată diferența pentru a vă întoarce pe drumul cel bun.

Aveți nevoie de un consilier de program care să vă ajute să decideți cum să continuați cu un curs online? Contactați-ne astăzi. Acceptați riscuri măsurate. Există întotdeauna șansa să vă conducă într-un loc unic!

Și dacă urmați aceste sfaturi și țineți capul sus, drumul va arăta în cele din urmă mai luminos.

Comments