Fascinanta lume a antreprenoriatului

Dragă întreprinzătorule din lumea antreprenoriatului,

Schimbarea și diversitatea în mediul de afaceri

Cu siguranță, nu este o noutate nici pentru tine faptul că trăim împreună într-o lume în care cuvintele de ordine au devenit SCHIMBAREA și DIVERSITATEA! Trăim într-o eră care oferă incertitudine, concomitent cu oportunități extraordinare! Într-un asemenea context, trebuie să învățăm cu toții să ne raportăm pozitiv la ele! Și totuși, provocările cărora va trebui să le faci față în viitor sunt… fără precedent! Și tu, ca fiecare tânăr, ai abilități, aptitudini diferite de ale celorlalți și, implicit, un viitor diferit. La fel ca tine, fiecare tânăr are nevoie de cunoaștere pentru a-l ajuta să-și găsească propriul său drum. Este însă deja o certitudine că viitorul va aparține celor învățați, informați.

Competențele și abilitățile antreprenoriale le dobândim și le dezvoltăm prin cursuri de formare profesională continuă

În aceste condiții, unul din rolurile educației, inclusiv a celei antreprenoriale, trebuie să fie acela de a te ajuta să-ți înțelegi trecutul și să-ți găsești propriul viitor construindu-ți o asemenea identitate încât să trăiești o viață împlinită!

Schimbările fără precedent din economia actuală tind să estompeze granițele tradiționale dintre statutul de angajat, respectiv cel de întreprinzător. Esențiale tind să devină cunoștințele deținute, competențele dezvoltate, puterea de muncă, abilitatea de a dezvolta rețele eficiente și contacte cu ajutorul internetului, prin munca în echipă. Evoluțiile în plan profesional sunt din ce în ce mai sinuoase. A gestiona propria afacere poate fi o opțiune pe viață sau doar o etapă a carierei tale profesionale.

Mediul de afaceri actual oferă posibilități infinite

Dacă îți imaginezi că alții înaintea ta au avut toate ideile de afaceri excelente, că pe piață nu mai este prea mult loc pentru noi afaceri, ei bine, trebuie să știi că nu au existat niciodată în istorie mai multe oportunități pentru întreprinzători inteligenți și ingenioși… ca tine!

 Tehnologia actuală, mai puternică și mai accesibilă decât oricând, îți oferă nenumărate posibilități, din ce în ce mai accesibile, de a-ți face cunoscută ideea de afaceri!

Am gândit cursurile noastre ca o experiență de învățare transformatoare pentru mediul de afaceri. Prin conținutul acestora cu un pronunțat caracter practic, încercăm să-ți oferim o hartă detaliată a procesului antreprenorial, a competențelor asociate necesare. La fel ca antreprenoriatul în sine, programele noastre sunt despre a învăța și practica abilități antreprenoriale, despre ce fac, de fapt, întreprinzătorii și cum ai putea să-ți vezi propriile idei transformate în realitate, în mod riguros, sistematic, bazat pe date și informații, adesea incomplete… Sperăm ca parcurgerea activă programelor să te stimuleze să experimentezi idei noi într-o manieră pozitivă și constructivă, să-ți exploatezi potențialul pentru a-ți capitaliza energia creatoare și a-ți cultiva încrederea în forțele proprii!

Citind și însușindu-ți cu tenacitate cunoștințele privitoare la fenomenul antreprenorial, poate că NU vei deveni neapărat un viitor întreprinzător…, dar sperăm să te ajute cel puțin:

  • să te cunoști mai bine, identificându-ți atuurile personale, așteptările;
  • să îți dezvolți ATITUDINEA ANTREPRENORIALĂ care, asociat inițiativei, deschiderii față de nou, curajului de a întreprinde, creativității autodisciplinei etc., să te conducă spre succesul profesional mult dori indiferent de alegerea ta viitoare — angajat sau angajator;
  • să înțelegi posibilitățile, provocările și recompensele asociate demarării propriei afaceri, „înarmându-te” cu informațiile și cunoștințele necesare.

Noi, lectorii acestor programe, sperăm să găsești în cursurile noastre o sursă de inspirație pentru planurile tale de viitor! Dacă la finele oricărui curs măcar unul dintre cursanții noștri va decide să se transforme (de ce nu?) din „vânător” în crea de locuri de muncă, demarând propria sa afacere, sau pur și simplu va încerca să schimbe în bine ceva în jurul său, în viața celor cu care lucrează, echipa noastră poate fi felicita că și-a atins țelul!

Sperăm să îți facă plăcere călătoria în lumea afacerilor pe care ți-o propunem prin programele noastre autorizate.  Vezi toate cursurile noastre…

 

Comments