Limbajul afacerilor

februarie 9, 2023
Category: Business

Limbajul afacerilor

Limbajul afacerilor: cât sunt de importante numerele?

Limbajul afacerilor este unul care se bazează mai mult pe cifre decât pe litere. Dacă ai propria ta afacere și nu înțelegi cifrele care se învârt în jurul ei, atunci nu vei reuși să duci acea afacere la nivelul la care îți dorești.

Cifrele, esența în limbajul afacerilor 

Dacă nu acorzi suficientă atenție cifrelor pe care le ai la dispoziție, șansele ca afacerea ta să „moară” sunt destul de mari. Chiar dacă ai o diplomă în domeniul business nu reprezintă o garanție că înțelegi numerele în așa fel încât să ai succes.
Ca să înțelegi mai bine importanța cifrelor în limbajul afacerilor, îți voi spune povestea lui Miguel, un pictor american de origine mexicană. Miguel obișnuia să-i încurajeze pe toți lucrătorii săi să meargă la cursuri serale pentru a învăța limba engleză. El le spunea oamenilor săi că, dacă nu învață limba, vor fi condamnați să lucreze toată viața pentru el sau pentru cineva ca el pentru un salariu mai mic decât ar trebui să câștige. Dar dacă învățau limba, ar fi putut avea propria afacere într-o zi, așa cum avea el. Miguel a continuat spunând că, dacă erai un american care încerca să lucreze în Mexic și nu înțelegea spaniola, “ai fi sfârșit fie mort, fie falit, fie amândouă”. De ce ar încerca cineva să lucreze în afaceri și să nu înțeleagă limba folosită acolo (cifrele, adică limbajul afacerilor)? Nu are sens.
Atunci când nu înțelegi fundamentele financiare ale afacerii în care lucrezi – la fel ca și muncitorii lui Miguel care nu pot vorbi limba engleză – nu vei avea același succes în îndeplinirea oricărei sarcini care să ajute afacerea respectivă să avanseze.
Din păcate, prea multe persoane nu înțeleg ce este o declarație de venit, ce este un bilanț, ce este contul de profit și pierdere sau ce este o proiecție a fluxului de numerar (și cum se face una). Cunoașterea acestor informații este esențială pentru supraviețuirea lor.
De asemenea, numeroase companii se luptă din punct de vedere financiar, dar atât de puține dintre ele au o înțelegere reală a cifrelor lor. Nu știu care le este pragul de rentabilitate. Nu știu pe ce câștigă sau pierd bani.

Cum putem învăța limbajul afacerilor?

Deci, ce putem face în această privință?
Este nevoie de o anumită pregătire. Ajutați-vă oamenii să învețe limbajul afacerilor. Folosiți exemple simple la care aceștia se pot raporta, cum ar fi un registru de casa (fluxul de numerar), un vehicul pe care l-au finanțat (bilanțul cu activele și pasivele) și bugetul lunar cu care trăiesc (situația veniturilor). Și împărtășiți în mod regulat cifrele cu toți angajații, astfel încât aceștia să poată vedea cum se leagă totul.
Acestea sunt lucruri esențiale. Țara noastră are nevoie ca antreprenorii și proprietarii de afaceri mici să aibă succes. Aceștia creează multe locuri de muncă. Avem nevoie, de asemenea, de întreprinderi mai mari cu personal care să înțeleagă parametrii acestor întreprinderi. Dar, pentru a avea aceste lucruri, avem nevoie de o cunoaștere mult mai largă a limbajului de afaceri. Iar aceasta este contabilitatea!
Puteți alege unul dintre cursurile pe care le oferim noi, în funcție de nevoile dumneavoastră.

Keyword: limbajul afacerilor
Tags: cifre, limbajul afacerilor, companie, business, contabilitate, date, informații

Comments