Metoda „Flip Classroom” în Cursul Autorizat de Analist Financiar

Metoda „Flip Classroom” în Cursul Autorizat de Analist Financiar

Coordonator programe de specializare la Centrul European de Studii Financiare,

Metoda “Flip Classroom” (Clasă Inversată) reprezintă o abordare modernă și eficientă aplicată în cadrul cursurilor de analist financiar postuniversitar, desfășurate pe parcursul a 6 săptămâni. Această metodă aduce un suflu nou în procesul de asimilare a informațiilor și este preluată de la universități de top cu programe intensive pentru studenți superdotati.

Transformarea Modului de Învățare

În opoziție cu abordarea tradițională, metoda “Clasă Inversată” propune o inversare a activităților de învățare. Studenții sunt introduși în noul material de studiu într-un mediu prietenos, în afara sălii de curs, iar în timpul sesiunilor de clasă se concentrează asupra activităților practice și aprofundate.

Utilizarea Resurselor Digitale

Această metodă se bazează pe utilizarea resurselor digitale, cum ar fi pagini web, aplicații online și videoclipuri, pentru a prezenta conținutul de bază al cursului. Astfel, timpul petrecut în clasă este maximizat pentru interacțiunea directă cu profesorii și colegii.

Studenții în Centrul Procesului de Învățare

Metoda “Flip Classroom” pune accentul pe rolul activ al studenților în procesul de învățare. Aceștia explorează materialele de curs în afara sălii de clasă, angajându-se într-o cunoaștere motivațională și creativă. Activitățile practice și de aplicare sunt efectuate în colaborare în cadrul sesiunilor de clasă.

Rolul Lectorului

Profesorul nu mai este doar un transmițător de informații, ci devine un ghid, un mentor și un moderator al procesului de învățare. Cu ajutorul tehnologiei, profesorul încurajează abordări inovatoare și oferă suport personalizat studenților.

Beneficii Pentru Studenți

Această metodă oferă multiple avantaje pentru studenți:

  • Studenții pot studia în ritmul lor și pot repeta materialul la nevoie.
  • Au oportunitatea de a pregăti întrebări pentru profesori și de a discuta direct în clasă.
  • Învățarea este centrată pe studenți, permițându-le să-și dezvolte abilitățile de analist financiar.
  • Flexibilitate și Personalizare

Metoda “Flip Classroom” poate fi aplicată cu succes la cursurile de analist financiar și aduce flexibilitate în procesul de învățare. Profesorii pot personaliza conținutul și abordarea pentru a se adapta la nevoile specifice ale participanților.

Reușita cu Metoda “Flip Classroom” este de 100%

Reușita aplicării metodei “Flip Classroom” în cadrul cursului autorizat de analist financiar depinde de adaptabilitatea și abilitățile profesorului în a personaliza activitățile. Această abordare inovatoare transformă procesul de învățare într-o experiență captivantă și interactivă, ajutând studenții să devină analiști financiari competenți.

În concluzie, metoda “Flip Classroom” aduce o nouă dimensiune în cadrul cursurilor de analist financiar, sporind eficacitatea procesului de învățare și angajamentul studenților într-un timp scurt de 6 săptămâni.

Cel mai cautat job in Romania. Analist Afaceri / Analist Financiar

« » page 1 / 3

Comments